Algemene beschouwingen ChristenUnie: (S)AMEN!

Logo ChristenUnie (1).jpg
Door ChristenUnie Medemblik op 21 november 2021 om 09:00

Algemene beschouwingen ChristenUnie: (S)AMEN!

Elk jaar stelt de gemeenteraad de begroting vast en wordt en teruggeblikt en vooruitgeblikt door de politieke partijen. Ook CU-fractievoorzitter Silva Visser blikt terug en kijkt vooruit. Lees hier haar algemene beschouwingen van 2020.

Het lijkt en blijkt erg moeilijk te zijn om een nieuw kabinet te vormen. D’66 gooit de deur dicht voor CU op ethische gronden. CDA en Rutte willen niet met PvdA en GL, te linksDe wereld is aan het bewegen en staat letterlijk in de brand. En de gemeente is blut……

Al een paar jaar pleit ik bij de algemene beschouwingen om zoveel mogelijk te gaan samenwerken. Dat geldt voor de regio, de raad en het college. Samenwerkenis geen onderwerp van deze tijd. 

Jezus zei het al: ‘Wie niet goed voor zichzelf kan zorgen en bereid is om samen te werken, kan ook niet voor anderen zorgen’De grootste vijand van de mens is zelfgenoegzaamheid’. Zelfgenoegzaamheid, dat al zoveel leed heeft berokkend. En dan nog het woord ‘Barmhartigheid’ om uitdrukking te geven aan het al even voor ons eng klinkende woord ‘Naastenliefde’, oftewel in dagelijks Nederlands ‘voor anderen zorgen’ 

Het is net als in een bokswedstrijd: De bokser is niet bang voor de klappen, maar om te verliezen. Hetzelfde geldt voor ons, bang als we zijn om er niet meer bij te horen. De reden waarom wij, mensen, dan ook maar al te graag anderen stigmatiseren en wegzetten, opdat het ons vooral maar niet raakt en overkomt. Zie ons dagelijks politiek mislukte theaterstuk.  

Samen sterk staan vraagt van ons echter ook een ‘offer van geven en nemen’, opdat we er uiteindelijk samen mentaal sterker en wijzer uitkomen.. Zoals licht van een lamp en die van anderen samen de duisternis verdrijven zo is het Wijsheid die Onwetendheid verdrijft.  

Goed voor jezelf zorgen is meer dan alleen maar voor ‘jezelf zorgen’, het stelt om dienstbaar te zijn aan anderen, je naasten, de uiteindelijk bron van ‘goed voor jezelf zorgen’.    

Ik wens de politiek veel Wijsheid van Jezus toe. Uiteindelijk zijn wij allemaal 1…AMEN

Reacties

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.